Κώστας & Ελένη

Τον Σεπτέμβριο του 2013 (και κατόπιν ώριμης σκέψης!), αποφάσισα να πραγματοποιήσω ένα παιδικό μου όνειρο, την απόκτηση ενός κουταβιού. Έτσι ήρθε στη ζωή μας ο Άρης, ένα πα-νε-μορ-φο ασπρομαυρογκριζο(!) Huskey με τα ποιο έντονα χαρακτηριστικά γαλάζια μάτια που είχαμε συναντήσει ποτέ!
Από το πρώτο βράδυ όμως συνειδητοποίησα ότι ο Άρης δεν ήρθε απλά για να τον θαυμάζω, αλλά για να γίνει ένα κομμάτι της οικογένειάς μας, που (όπως όλοι) θα έχει απαιτήσεις και κυρίως ανάγκη από διαρκή φροντίδα & αγάπη.
Στην αρχή προσπάθησα μόνος μου (όσο μπορούσα) , αλλά γρήγορα κατάλαβα ότι χωρίς την βοήθεια κάποιου έμπειρου επαγγελματία θα αντιμετώπιζα προβλήματα, αφού είχα να κάνω με έναν σκύλο με ισχυρή και έντονη προσωπικότητα.
Με αγωνία λοιπόν για το πώς θα καταφέρω να του τα προσφέρω όλα αυτά, απευθύνθηκα στον Θωμά. Από το πρώτο κιόλας μάθημα μαζί του, συνειδητοποίησα ότι είχα κάνει την σωστή επιλογή. Μέσα σε λιγότερο από 2 μήνες, η αρχική "βόλτα-έλκηθρο" με τον Άρη (τράβηγμα σε ρυθμό φόρμουλα 1!), μετατράπηκε σε ένα ήρεμο διασκεδαστικό περίπατο και ταυτόχρονα η συμβίωση μας πέρα για πέρα αρμονική.
Η αλήθεια για αυτή την επιτυχία κρύβεται στα λόγια του Θωμά στο πρώτο μας μάθημα : "Μαζί, θα εκπαιδεύσουμε πρωταρχικά εσένα κι έπειτα τον Άρη"! Κάτι που έγινε πραγματικότητα, αφού μου μετέδωσε το σωστό τρόπο για το πώς πρέπει να μεταφέρω αυτά που θέλω να μάθει ο Άρης. Καθημερινή ενασχόληση, εφαρμογή της εκπαίδευσης και ΑΦΘΟΝΟ παιχνίδι για έναν ισορροπημένο «φίλο»!

Σε ευχαριστώ πολύ Θωμά για όλα...